Dóna la cara pel riu

Jornades per la recuperació del riu Anoia a Gelida


I a més: Activitat de descoberta!!!!!

El riu, un entorn natural poc conegut pels geligencs. Vine a descobrir – lo!

A tots els participants a la Jornada que hi esteu interessats, us proposem una activitat de descoberta del riu. A les 12h, abans del vermut.

“Acostumats a sentir el soroll de l’Autopista i del tren que pugen vall amunt, cap a Gelida, sovint pensem a fer excursions cap a Castell, cap a la Font de Can Torrents i encara més endins… cap a la font Freda. Aquest diumenge us proposem marxar avall, cap a la font del Claro i el riu. És un dels llocs de Gelida que mereix una excursió atenta i calmada. Quan passem pel pont de les cases noves des del cotxe, amb el ponts del tren i de l’autopista a l’alçada dels ulls, és fàcil creuar el semàfor del pont més bonic de Gelida sense parar cap atenció al riu, sota els ponts. Durant la jornada de diumenge de neteja del riu també us proposem de participar en una activitat d’educació ambiental.

El nostre tram del riu Anoia ha patit i encara pateix molta contaminació, però, encaixat com està en la vall del penedès, en el seu pas per Gelida no ha patit les grans modificacions urbanístiques que altres rius han patit els darrers 50 anys. És el riu sense canalitzar que ens queda més a prop de Barcelona, i això el fa un tram sensible de tenir millores en la qualitat ambiental del bosc de ribera. Els gelidencs podem accedir al riu caminant i, sense creuar barreres arquitectòniques, observar oriols, abellerols, ànecs, bernats pescaires, carpes, i fins i tot alguns invertebrats aquàtics i rèptils.

En aquesta activitat veurem la dinàmica natural del riu Anoia en el seu pas per Gelida. Podrem comprovar la extensió i l’altura que poden arribar a assolir les aigües en les inundacions extraordinàries amb les que el riu construeix i destrueix el seu propi paisatge. Descobrirem fauna del nostre ecosistema que habitualment passa inadvertida al caminant i reflexionarem sobre allò què ens indiquen la fauna, la vegetació i la química de l’aigua sobre l’estat actual de salut del riu.”

Anuncis


Comerços i elaboradors amb el riu

Des de la primera edició del Dóna la Cara pel Riu, hem comptat amb la col·laboració dels comerços i elaboradors de Gelida que cada any fan possible que després de la feina puguem gaudir d’un fantàstic vermut. Hi participen:
Ca l’Espinach
Cal Liquero
Can Pasqual
Cansaladeria-Xarcuteria Can Coma
Carbòniques Rosell
El Colmado del Nono
Fruiteria de Gelida
Patates fregides Ca l’Anoia
Patates fregides Casi
SAPA – Condis Supermercat
Tek-ka Plats cuinats

I, també, que disposem dels productes necessaris per la neteja:
Farmàcia Central (Eva Ribal)
La Gralla
Kapataz – DEC Mititieri

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!


Gelida i el Projecte Rius

Enguany el Dóna la Cara per Riu s’emmarca dins del Fem dissabte 2014 impulsat pel Projecte Rius de l’Associació Hàbitats. Una iniciativa que va començar l’any 2007 i que busca estimular la participació activa de la societat en la conservació i millora dels nostres rius a través d’una neteja col·lectiva en nombrosos municipis de tota Catalunya  i que aconsegueix aplegar cada any més de 1.000 voluntaris i voluntàries.

Print


T’esperem al riu!

Ja ha arribat el dia. Demà diumenge dia 16 és la II Jornada DÓNA LA CARA PEL RIU. T’esperem a les 10h al riu darrera la Depuradora de Gelida (passat el pont de les cases Noves cap a Sant Llorenç, primer trencall a l’Esquerra). Hi haurà una zona d’aparcament habilitada especialment per a l’ocasió.

Recorda que has de portar tovalló i un got pel vermut i si et vols quedar al picnic, el menjar, la beguda i el què et faci falta. I sobretot, moltes ganes de passar-t’ho be!!!!


Últims preparatius

Avui hem fet l’última reunió, tot està llest pel proper diumenge al riu: tot el necessari per la neteja, les carpes, el vermut, els números pel sorteig i la magnífica caixa d’eines, i un munt de coses més.
Només hi falteu vosaltres!!!!! Animeu-vos-hi!