Dóna la cara pel riu

Jornades per la recuperació del riu Anoia a Gelida

I a més: Activitat de descoberta!!!!!

El riu, un entorn natural poc conegut pels geligencs. Vine a descobrir – lo!

A tots els participants a la Jornada que hi esteu interessats, us proposem una activitat de descoberta del riu. A les 12h, abans del vermut.

“Acostumats a sentir el soroll de l’Autopista i del tren que pugen vall amunt, cap a Gelida, sovint pensem a fer excursions cap a Castell, cap a la Font de Can Torrents i encara més endins… cap a la font Freda. Aquest diumenge us proposem marxar avall, cap a la font del Claro i el riu. És un dels llocs de Gelida que mereix una excursió atenta i calmada. Quan passem pel pont de les cases noves des del cotxe, amb el ponts del tren i de l’autopista a l’alçada dels ulls, és fàcil creuar el semàfor del pont més bonic de Gelida sense parar cap atenció al riu, sota els ponts. Durant la jornada de diumenge de neteja del riu també us proposem de participar en una activitat d’educació ambiental.

El nostre tram del riu Anoia ha patit i encara pateix molta contaminació, però, encaixat com està en la vall del penedès, en el seu pas per Gelida no ha patit les grans modificacions urbanístiques que altres rius han patit els darrers 50 anys. És el riu sense canalitzar que ens queda més a prop de Barcelona, i això el fa un tram sensible de tenir millores en la qualitat ambiental del bosc de ribera. Els gelidencs podem accedir al riu caminant i, sense creuar barreres arquitectòniques, observar oriols, abellerols, ànecs, bernats pescaires, carpes, i fins i tot alguns invertebrats aquàtics i rèptils.

En aquesta activitat veurem la dinàmica natural del riu Anoia en el seu pas per Gelida. Podrem comprovar la extensió i l’altura que poden arribar a assolir les aigües en les inundacions extraordinàries amb les que el riu construeix i destrueix el seu propi paisatge. Descobrirem fauna del nostre ecosistema que habitualment passa inadvertida al caminant i reflexionarem sobre allò què ens indiquen la fauna, la vegetació i la química de l’aigua sobre l’estat actual de salut del riu.”

Anuncis

Els comentaris estan tancats.